Skip to main content
Noutăți

De ce am primit de la furnizor o convenție de consum?

By 27/05/2022July 23rd, 2022No Comments

Convenția de consum este elaborată de către furnizorul tău, pe baza datelor puse la dispoziție de către operatorul de distribuție și reprezintă estimarea cantităților de energie (electricitate/gaz) pe care le consumi lunar, exprimate în kWh/mc. Acestea sunt stabilite în baza istoricului de consum de energie electrică înregistrat la locul tău de consum în perioada similară a anului precedent sau a consumului de energie electrică determinat ținând cont de cele mai recente citiri efectuate de către distribuitor.

Convenția de consum este parte a contractului tău de furnizare și pe baza ei se emit facturile de estimare, atunci când nu se citește contorul de către Operatorul de Distribuție și nu transmiți indexul contorului prin autocitire.

Toți furnizorii de energie electrică vor factura clienții potrivit convenției de consum, în cazul în care aceștia nu trimit indexul autocitit al contorului. 

Potrivit ultimelor modificări legislative, furnizorii vor tarifa consumul și vor emite facturile în funcție de convenția de consum a clienților încheiată cu ei, dacă nu este transmis indexul autocitit sau contorul nu este citit de operatorul de distribuție.

Iată ce trebuie să faci dacă primeşti această notificare:

  • Dacă ești de acord în privința cantităților de energie precizate în convenția de consum, nu este nevoie să faci ceva în plus. Va fi considerată acceptată convenția transmisă de furnizor.
  • Dacă nu ești de acord şi dorești să modifici cantitățile de energie din convenția de consum, poți transmite o notificare în maximum 15 zile lucrătoare de la data primirii mesajului inițial transmis de furnizor.

 

Leave a Reply