Skip to main content
Noutăți

Cine beneficiază de prețul plafonat de 0,68 lei/kwh, indiferent de consum?

By 10/01/2023February 22nd, 2023No Comments
contract-nou-facturi-energie-01

Pentru a beneficia de cel mai mic plafon de preț de 0,68 de lei/kWh, indiferent de consum, legislația are prevederi stabilite pentru situații speciale precum:

  • Utilizarea de dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor (în afară de cerere trebuie depusă și o confirmare din partea medicului specialist)
  • Întreţinerea a cel puţin 3 copii cu vârsta de până în 18 ani, respectiv 26 de ani, în cazul în care urmează o formă de învăţământ
  • Familii monoparentale, care au în întreținere cel puțin un copil cu vârsta de până la 18 ani, respectiv 26 ani în cazul în care urmează o formă de învățământ*

În aceste cazuri este necesară transmiterea către furnizor a unei cereri însoțite de declarația pe propria răspundere – formulare ce se regăsesc pe websiturile furnizorilor. De acest plafon beneficiază inclusiv cei care utilizează locul de consum în calitate de chiriaș fiind necesară trimiterea suplimentară furnizorului de energie a unei copii după contractul de închiriere. Toate aceste documente justificative se pot transmite către furnizorul de energie și prin email sau online, prin aplicațiile dezvoltare de operatori. Documentele pot fi depuse și la centrele de relații cu clienții. Prețul de 0,68 de lei/kWh se va aplica de la data de întâi a lunii următoare celei în care au fost depuse documentele.

Leave a Reply